ACN pas

SmartLOXS heeft voor Air Cargo Netherlands (ACN) de ACN-pas ontwikkeld. De ACN-pas is een smart card waarmee de identiteit van personen snel en veilig elektronisch te achterhalen valt. In de pas worden bedrijfs- en persoonsgegevens opgeslagen. Hierdoor is de uitwisseling van ACN-passen onderling onmogelijk en is een chauffeur altijd gekoppeld aan een bedrijf. 

Doel van de pas
De ACN-pas is bedoeld voor koeriers en chauffeurs van expeditie- en transportbedrijven, die regelmatig vrachtlocaties bezoeken op en rond Schiphol. Zo gebruiken duizenden personen dagelijks hun pas om toegang te krijgen tot bedrijfsterreinen van vrachtafhandelaars op en rondom luchthaven Schiphol. De ACN-pas zorgt ervoor dat niet iedere persoon, die een terrein betreedt, handmatig gecontroleerd hoeft te worden aan de hand van identiteitspapieren als paspoorten en/of Nederlandse of Europese Identiteitskaarten. Dit scheelt natuurlijk veel tijd voor de chauffeur. Ook bevat de ACN-pas bedrijfsinformatie zoals KMAR-erkend bedrijf, DGVS-douaneregime, etc. Administratieve controles kunnen hierdoor bij de vrachtafhandelaar beperkt worden. Ook hiermee worden onnodige wachttijden bespaard. Tot slot kan de ACN-pas bijdragen aan een betere controle op de vrachtuitwisseling. Door gebruik te maken van Multi Factor Authenticatie (MFA) kan bij vrachtoverdracht exact worden bepaald wie, wat, wanneer mag halen of brengen.

Veiligheid staat voorop
De uitgifte van de ACN-pas is gebonden aan strenge regels. Voordat een ACN-pas wordt uitgegeven worden bedrijfs- en persoonsgegevens gecontroleerd. Bedrijven dienen te beschikken over een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. ACN controleert ook of bedrijven beschikken over een erkenning van de Koninklijke Marechaussee. Daarnaast wordt gecontroleerd of bedrijven een DGVS-relatie hebben met erkende expediteurs. Iedere potentiƫle pasgebruiker moet bovendien beschikken over een (positieve) Verklaring Omtrent Gedrag (VOG-verklaring), een Medewerker Luchtvracht (MLV) certificaat en een geldig(e) identiteitskaart of paspoort.

De voordelen van de ACN-pas

  • Met de ACN-pas krijgen uw chauffeurs snel toegang tot luchtvrachtterreinen
  • Balieprocessen verlopen met een ACN-pas sneller en veiliger
  • Indien gewenst ontvangt u dagelijks een e-mail met managementinformatie over het gebruik van uw passen
  • U kunt eenvoudig on-line passen aanvragen en blokkeren
  • U heeft de mogelijkheid om detailinformatie (aankomst-, verblijftijd, chauffeur, locatie, etc.)na te zoeken via app.smartloxs.com.