logo_smartloxs

Nieuwe smart-VIEWER met extra functionaliteit PDF Print E-mail

SmartLOXS introduceert perdecember 2013 de nieuwe smart-VIEWER. Behalve een aantal belangrijke aanpassingen in de vormgeving en de overzichtelijkheid biedt smart-VIEWER nu ook aanvullende functionaliteiten om de relatie tussen RA en Vaste Vervoerder vast te leggen en te controleren.

Zo omvat de nieuwe smart-VIEWER een geheel vernieuwde en verbeterde versie van de sinds 2012 gelanceerde on-line applicatie, ter ondersteuning van de verplichte RA/VVR-controle door ketenpartijen.

SmartLOXS RA/VVR-applicatie

Met invoering van de Europese verordening 185/2010 zijn er strikte richtlijnen afgegeven ten aanzien van de beveiliging van luchtvracht. Alle ketenpartijen, die zich bezig houden met transport- en opslag van zogenaamde "veilige lading", dienen bij overdracht een aantal controles ten aanzien van identiteit en registratie van de overstaande partij uit te voeren en te administreren. SmartLOXS heeft in samenwerking met ACN Schiphol en een aantal afhandelaars op Brussel Airport een nieuwe module ontwikkeld, die voor partijen de administratieve last uit handen neemt.

viewer new

De module bestaat momenteel uit 2 onderdelen:

  • Registratie van de zgn. "Vaste Vervoerders Verklaring" (Haulier Declaration). Hierbij wordt de relatie tussen de Regulated Agent (RA) of Known Consignor (KC) en de transporteur/vervoerder vastgelegd. Alleen de Vaste Vervoerders mogen veilige lading in opdracht van de ene partij naar de andere brengen.
  • Balie controle met ontvangstbevestiging. Komt een chauffeur met veilige lading naar een afhandelaar, dan wordt daar aan de hand van zijn of haar ACN pas de identiteit vastgesteld en kan de afhandelaar de goederen als "veilig" aannemen en verder in behandeling nemen. Hiertoe heeft de afhandelaar de SmartLOXS smart-VIEWER of check-BOX op de balie staan.

Wat zijn de belangrijkste veranderingen van versie 2.0 ?

Voor agenten en expediteurs:

  • Bent u erkend luchtvracht agent of -expediteur en werkt u regelmatig met "veilige lading" (SPX , SCO) dan kunt u vanaf nu een z.g.n. "smart-CHECKOUT" uitvoeren om te zien of de lading inderdaad door de aangewezen chauffeur als "veilig" mag worden aangeleverd.
  • Per zending kan vanuit de SmartLOXS Viewer direct een IATA security declaration worden gegenereerd. Deze verklaring bevat alle relevante gegevens voor het overdragen van veilige lading.
  • Daarnaast worden alle ladingen, die d.m.v. de "smart-CHECKOUT"worden aangemaakt in een archief geplaatst en zijn direct opvraagbaar in geval van noodzakelijke rapportage of audit.

Voor de afhandelaars:

  • Ontvangt u voor de luchtvaartmaatschappij veilig gemaakte lading, dan kon u in de huidige versie al een controle uitvoeren op de status en identiteit van de aanleverende partij. Deze module is op verzoek van gebruikers op enkele punten aangepast en met name intuïtiever geworden.
  • U kunt in de nieuwe versie in een oogopslag zien of de chauffeur een geldige ACN-pas heeft en of aanleverende agent en/of uitvoerend vervoerder een veilige keten vormen.
  • U hoeft geen handmatige controles meer uit te voeren op de Europese Database. De registratie van de Agent of Consigner wordt automatisch gecontroleerd in de Europese Database voor RA's.
  • De vervoerder wordt gecontroleerd of deze als RA, of als vaste vervoerder van de RA optreedt.

Informatie: 
Wij informeren u graag over de vernieuwde mogelijkheden van de RA/VVR module en wat ze voor uw organisatie kan betekenen.

Neem contact met ons op via: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch: 020-6534562

 

 

Ook indien u (nog) geen toegang hebt tot het SmartLOXS Platform , kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Contact:
 Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , telefoon: 020-653 456 2.